Zeebaars succes met Rapala pluggen!

Zeebaars succes met Rapala pluggen!

Deze week kreeg ik bericht van mijn maatje Joël die wederom twee geslaagde zeebaars tripjes achter de rug had. Eerst succesvol samen met vismaat Fred vanuit het bootje in het havengebied van IJmuiden en de dag erna succesvol vanaf de kant met vismaat Joost.

Het opmerkelijke aan zijn verhaal vond ik het feit dat ze de zeebaarzen dit keer belaagd hadden met pluggen van Rapala. Meestal vissen wij namelijk met softbaits (shads, grubs, twisters en slugs) op de zeebaars maar dit keer had Joël een paar mooie laagwater stekjes ontdekt met wat mosselbankjes waar een oppervlakte plug perfect overheen gevist kon worden zonder vast te komen zitten. Favoriet waren de Rapala X-Rap Saltwater pluggen van 10 cm (niet te diep gevist!) en vooral de Rapala X-Rap SubWalk van 15 cm deed het perfect, vooral op de grotere zeebaarzen (tot 70 cm!).

Ik hoop deze week ook een dagje of avondje mee te kunnen met zeebaars specialist Joël. Naast de zeebaars pluggen van Rapala ga ik ook zeker de Fox Nemesis oppervlakte pluggen en de Heddon Saltwater Super Spooks proberen!

Joost met zeebaars op de Rapala X-Rap SubWalkFred met zeebaars op de Rapala X-Rap Saltwater


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


1 Reactie op "Zeebaars succes met Rapala pluggen!"

  1. […] Joost en Joël de zeebaars ook op deze manier belaagd en met succes (zie mijn artikel: Zeebaars succes met Rapala pluggen!) Wij waren echter minder succesvol, we hebben een uurtje staan gooien met pluggen maar we konden […]

Reageer op "Zeebaars succes met Rapala pluggen!"