Snoekbaarzen op het Gooimeer met JE Visgids

JE Visgids boot Jeroen Eijssens

Snoekbaarzen op het Gooimeer met JE Visgids

Dinsdagochtend om 09:00 uur met m’n broertje aangekomen bij de trailerhengel aan Gooimeerdijk-West in Almere. In de verte zag ik hem aankomen, de felblauwe JE Visgids boot van Jeroen Eijssens. Ik had hem al eerder gezien op de foto’s en nu voor het eerst in het echt. Wat een prachtboot, ligt zeer stabiel op het water en als je met 60 kilometer per uur over het water zweeft lijkt het net of je vliegt. Heel gaaf. Efficiënte opbergruimtes, vloerbedekking en natuurlijk een heerlijke benzinemotor met twee elektromotoren waaronder een fronttroller maken de boot af.

Ik ben wel wat gewend en vis regelmatig met een bootje op snoekbaars, maar zo’n boot is toch wel van een ander kaliber. Ik kan me voorstellen dat als er een bak wind staat, de boot alsnog goed te manoeuvreren is. Dat is wel een voordeel. Daarnaast is het zogenaamde ‘pelagic’ vissen hierdoor ook goed mogelijk in combinatie met de Lowrance HDS-7 fishfinder.

We hadden een heerlijk heldere dag met genoeg zon en weinig wind. De watertemperatuur lag zo rond de 11 graden waardoor de snoekbaars al behoorlijk diep zat, zo tussen de 10 en 14 meter. Belangrijk om de vis rustig op diepte te drillen zodat de vis geen schade oploopt van het drukverschil. We begonnen goed, in de eerste 2 uur toch al aardig wat snoekbaarzen en baarzen. M’n broertje Koen, ving z’n eerste snoekbaars en werd later tot baarzenkoning gekroond.

Snoekbaars Gooimeer

Later op de dag werd het wat taaier en leek het alsof de snoekbaars zich meer ging verspreiden en minder geconcentreerd lag als ’s ochtends het geval was. Hierdoor was er wel voldoende tijd om overheerlijke hamburgers te bakken aan boord. Lang niet gek!

Hamburgers bakken Gooimeer

Uiteindelijk wisten we er nog wat baarzen en snoekbaarzen bij te vangen en vingen we over de gehele dag met z’n drieën zo’n 25 vissen. Erg leuk om kennis gemaakt te hebben met het Gooimeer, met de visboot van Jeroen en het ‘pelagic’ vissen op snoekbaars.

Snoekbaars Gooimeer Jeroen EijssensSnoekbaars Gooimeer

Snoekbaars GooimeerGooimeer vissen

Voor herhaling vatbaar!

Jeroen is een super gids, gezelligheid aan boord met goede vangsten zijn eerder regel dan uitzondering.

Bezoek zijn website hier: www.jevisgids.nl


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "Snoekbaarzen op het Gooimeer met JE Visgids"