Steeds meer exotische vissoorten in de Noordzee

Zeeforel Tobias

Steeds meer exotische vissoorten in de Noordzee

De Noordzee warmt duidelijk sneller op dan andere zeeën in de wereld en dat is goed nieuws voor de specimen hunters onder ons. Steeds meer exotische vissoorten bereiken de Nederlandse kustwateren. In onze ‘Watermensen’ appgroep komen de laatste jaren steeds meer foto’s voorbij van uitzonderlijke vangsten.

Zo kregen we gister het vangstbericht binnen van Joost en Rubrecht die een echte Bonito (Sarda sarda) wisten te vangen tijdens het trollen op zeebaars bij de zuidpier van IJmuiden.

“De Bonito is een straalvinnige vis uit de familie van makrelen en behoort derhalve tot de orde van baarsachtigen. De vis wordt ook wel gestreepte tonijn genoemd en is verder ook bekend onder de namen skipjack, skipjacktonijn of bonito.”

Heel gaaf dat deze vissen steeds meer voorkomen in onze wateren, ik heb al eens eerdere vangberichten van Bonito’s voorbij zien komen.

Bonito zuidpier IJmuidenBonito zuidpier IJmuiden

Joost heeft de dril van deze Bonito gefilmd en geeft briljant commentaar:

Hieronder een overzichtje van enkele bijzondere vangsten in de Nederlandse kustwateren, Noordzeekanaal of andere zijtakken.

Pijlstaartrog

Pijlstaartrog Noordpier

Zeeforel

Zowel bij de pieren als in het Noordzeekanaal bijvoorbeeld.

Zeeforel Den HelderZeeforel Noordzeekanaal

Verschillende soorten Lipvissen

Gevlekte lipvis noordpierLipvis zuidpier IJmuiden

Rode poon & Pollak

Zowel in het Noordzeekanaal als bij de pieren worden regelmatig rode poontjes gevangen. Bij de pier is de kans op een pollak in bepaalde periodes vrij groot.

Pollak op pierRode Poon Noordzee

Zeehond

Ik schreef al eens eerder over de vangst van een Zeehond bij zuidpier van IJmuiden. Dit wordt inmiddels bijna een plaag.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "Steeds meer exotische vissoorten in de Noordzee"