Baarzen op Noordzeekanaal

Baarzen op Noordzeekanaal

Baarzen op Noordzeekanaal

Maandag 26 september een dagje vrij genomen om lekker vanuit het bootje te vissen op het Noordzeekanaal. Ik dacht dat het mooie weer ook vandaag zou aanhouden, dat viel wat tegen. ‘s Ochtends was de zon volop aanwezig, ‘s middags helaas bewolkt en flink wat regen. Vismaat Joris was ook van de partij vandaag. Het plan was om vandaag te trollen met diepduikende pluggen om zo een aantal mooie grote snoekbaarzen te vangen op het Noordzeekanaal.

Rond een uur of 11:00 voeren we via het Spaarne richting de sluis van Spaarndam. Na een minuut of tien was het al raak. Joris ving een mooi snoekje op de Lucky Craft Staysee plug.

Snoek op het SpaarneSnoek op Lucky Craft Staysee

Vervolgens door de sluis van Spaarndam en direct door naar het Noordzeekanaal. Daar veel stukken getrolld met diepduikende pluggen. De snoekbaars liet het behoorlijk afweten vandaag, ook verticalend met shads wilde het niet lukken. Gelukkig was de gewone baars wel fanatiek aan het jagen, we vingen meerdere mooie grote baarzen van over de 40 centimeter.

Noordzeekanaal baarsBaars op plug

Dikke Noordzeekanaal baarsDikke Noordzeekanaal baars

Ook onze softbaits werden fanatiek aangevallen door de baars.

Toen het begon te schemeren wist Joris nog twee snoekbaarzen te vangen waarvan eentje naar de 70 centimeter ging.

Baars op shadJoris met snoekbaars


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "Baarzen op Noordzeekanaal"