Watermensen visdag

Watermensen visdag

Watermensen visdag

Zaterdag 22 november 2014 was het dan zover: De Watermensen visdag.

Een aantal maanden geleden heb ik een WhatsApp groepchat, Watermensen genaamd, in het leven geroepen bestaande uit verschillende fanatieke vissers. Vervolgens begonnen deze fanatieke vissers op hun beurt vismaten te introduceren en zodoende bleef de groep groeien. Inmiddels bestaat de groep uit 16 personen.

In de groep worden uiteraard vangsten gedeeld plus een hoop onzin. Daarnaast worden er tips & tricks uitgewisseld en wordt iedereen op de hoogte gehouden omtrent vangsten van bijvoorbeeld de zeebaars.

Belangrijkste is dat het een gezellig clubje visgekken betreft die het vissen en de schoonheid van de natuur weten te waarderen.

Aangezien een aantal personen uit de groepschat elkaar nog nooit gezien hadden, is er het initiatief genomen om een visdag op de Mooie Nel in Haarlem/Spaarndam te organiseren met een aantal boten. Uiteindelijk zijn we met 4 boten inclusief 11 vissers het water op gegaan.

Er zijn verschillende baarzen, snoekbaarzen en snoeken gevangen. Het was redelijk taai qua vangsten, gezellig was het wel! Hieronder enkele foto’s.

 


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


1 Reactie op "Watermensen visdag"

 1. Geplaatst door Theo van der Leij op 21/02/2015 om 17:38

  Woonachtig te Zierikzee, ga ik geregeld met of zonder (drie) hondjes naar de Oosterschelde, de Val of verder op mijn plofje richting de Keering, op zoek naar makreel en wat later de zeebaars. Het is niet alleen de hengel, maar vooral het ‘buiten’ zijn; genieten: de vogels, het weer, het water. Helaas bijna 70 jaar en ‘n leven lang gevist, de natuur…
  Helaas afgelopen jaar waren de vangsten minimaal (ook bij de beroepsvissers!); zelf héél in ‘t begin een minimaal geepje op ‘n Toby.
  Meestentijds, oh zo gewend, vis ik met ‘n reel (ABU) & eigen bouw hengels, mede door mijn atroze rechts ingooien, links ophalen, vaak met eigen gemaakt kunstaas. En als ik dan daar op het talud sta, ja dan ben ik gelukkig!
  Ooit begonnen met ABU 2500 C (nu verbouwd) en echt ontzettend veel pruiken, nu liever de reeël dan ‘n molen! Zoiets als lezen en schrijven! Zelfs ‘s nachts als mijn 6000 afloopt ik voel de spanning en weet mijn duim de loop te stoppen.

  Mochten jullie geïnteresseerd zijn, ik heb nog zoveel van dit soort verhalen; niet zo zeer hoe groot die vis of zelfs geen vis maar meer de avonturen!!
  Bij deze
  Theo

  Reageer hierop

Reageer op "Watermensen visdag"