Tim – Beheerder

Tim - BeheerderTim - Beheerder

Ik ben Tim Beeren, geboren op 31 mei 1988 en wonend in Haarlem. Sinds ik kan lopen was ik met het vissen bezig. Mijn vader nam me vaak mee om op `alles wat bijt` te vissen. Met de vaste stok heb ik de nodige witvis gevangen en af en toe kon ook de karper mijn deegje niet weerstaan. Pa stopte op een gegeven moment met het vissen, dus ging ik alleen verder.

Tijdens het vissen met de vaste stok stond mijn hart pas echt stil bij het vangen, of vaker nog verspelen, van een sterke karper. Van mijn opa kreeg ik een oude versleten DAM karperhengel met een van de eerste Daiwa molentjes erop en zo ontstond mijn liefde voor het karpervissen. Ik was gefascineerd door de ongelofelijke kracht, de slimheid en de schoonheid van de karper. Bovendien kon ik de karper op verschillende manieren belagen. Maanden lang heb ik mijn broodkorst laten zeilen op het wateroppervlakte, of mijn pennetje uitgelood boven een simpele korrel maïs. Op latere leeftijd ben ik ook op afstand gaan vissen, veel in Nederland maar ook af en toe in het buitenland. De afwisseling van het statisch karperen, het karperen met de pen en het oppervlakte karperen zou ik nooit kunnen missen! Momenteel ben ik wat minder aan het karpervissen maar hier gaat zeker verandering in komen. Eens een karpervisser altijd een karpervisser.

Naast het karpervissen ben ik regelmatig (momenteel meer dan karperen) aan het vissen op roofvis. Lekker actief de snoek, snoekbaars, baars opzoeken vanuit de boot of vanaf de kant met zowel kunstaas als dood aas. Vooral het kunstaas is een hobby binnen een hobby geworden. Ik heb het begrip kunstaas erg letterlijk genomen, mijn huis is momenteel een uitgebreid kunstaas museum aan het worden. Ik probeer naast het werk zoveel mogelijk verschillende soorten kunstaas uit te proberen en hier ook over te schrijven op deze blog. In de toekomst zullen er op deze blog veel (hoop ik) artikelen van mij verschijnen met betrekking tot het vissen met kunstaas.

Sinds drie jaar geleden vis ik ook veel op zee. Met kunstaas op zeebaars en makreel/fint, pilkeren op de gul/kabeljauw en met de dobber op harder en ook zeebaars. Vooral op de zuidpier in IJmuiden ben ik regelmatig te vinden. Het vissen met kunstaas op de zeebaars is mij de laatste jaren toch wel behoorlijk gaan beheersen. Wat een prachtige visserij is dit!

Ten slotte heb ik ook een vliegviscursus gevolgd en zo nu en dan oefen ik wat in de polder. Hier wil ik in de toekomst ook zeker verder mee gaan.

Tight lines!

Tim

Klik hier om mij een mail te sturen.