Kabeljauw op de ESCA

Kabeljauw op de ESCA

Kabeljauw op de ESCA

Vrijdag 20 maart ben ik met 3 vrienden waaronder Tim Beeren, beheerder Vissenmetkunstaas, wezen wrakvissen met Het Sop vanuit Den Helder. Een prachtige dag met windkracht 2 vanuit het oosten en volop zon. Helaas had de schipper de boot overboekt waardoor we met 14 man op het achterdek(je) moesten vissen. Gelukkig kreeg 1 van mijn vrienden het voor mekaar om op het voordek te mogen vissen waardoor we nog iets ruimte hadden. Het werd een taaie dag qua vissen, er zat weinig stroming in het water.

Wij gingen de gullen te lijf met pilkers en shads terwijl de andere vissers met beaasde muppets en paternosters gingen vissen. Na 2 wrakken afgevisd te hebben was de vangst nog broodmager, 2 kleine gullen aan de pieren. Ik besloot als eerste met een pilker voorzien van de ESCA (blauw fading) te gaan vissen. Vlak voor de bodem kreeg ik een beuk op mijn hengel, hangen! De eerste inworp!!! Meteen voelde ik dat dit grote vis was, mijn 30 ponds boothengel was toch niet overdreven… Ik vis liever met zo licht mogelijk materiaal maar had deze hengel van een maat geleend omdat ik zelf nog geen eigen boothengels heb. Na een zware dril kwam de vis aan de oppervlakte, niet 1 maar 2! Ook de oranje muppet boven mijn pilker was gegrepen. Na meting bleek de grootste vis ( zie foto’s) net geen 80 cm te zijn en de kleinere 64 cm. De grote hing aan de ESCA. En dat op een wrak waar niemand vis ving, ik geloof dat er 1 of 2 kleine gullen bovenkwamen. Ook mijn vrienden die goed met shads en pilkers kunnen vissen vingen niets.. ESCA werkt of toeval…?

Kabeljauw op de ESCA

De schipper vroeg wat ik anders deed dan de rest en natuurlijk liet ik hem de ESCA zien. Hij had hem nog nooit gezien en er nog nooit van gehoord. Zijn eerste reactie was dan ook dat sceptisch, zal dat echt het verschil maken? Het volgende wrak werd aangevallen met 3 ESCA’s, mijn vrienden gingen het ook proberen. Jazeker, kromme hengels terwijl het angstvallig stil bleef bij onze medevissers. Ondanks het feit dat de vissen niet of nauwelijks aasten vingen wij toch regelmatig een visje, vaak groter dan wat er met natuurlijk aas werd gevangen.

De vorige keren werd er telkens meer gevangen met natuurlijk aas maar de grotere vissen zaten vaker aan de shad of de pilker. Nu hadden we meer en groter! Ook de schipper was nu overtuigd van de werking van de ESCA!

Wij zijn overtuigd van het feit dat de ESCA het verschil maakt!

Klik hier voor meer informatie over de ESCA.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Sinds Joël in Haarlem woont is hij verslaafd geraakt aan het zee(baars)vissen. Vissen doet hij al meer dan 25 jaar, op zeebaars, kabeljauw, karper, snoek(baars), roofblei en met de feederhengel.


2 Reacties op "Kabeljauw op de ESCA"

 1. Geplaatst door michel op 24/07/2011 om 14:34

  ik ga 2 oktober voor het eerst mee op kabeljauw met de ms tender. en wil dan ook zeker de esca proberen.

  Reageer hierop

  Tim - Beheerder reageert:

  @michel,

  Zeker doen!

  Reageer hierop

Reageer op "Kabeljauw op de ESCA"