Zuidpier zeehond aan de lijn

Vissen op Zuidpier IJmuiden

Zuidpier zeehond aan de lijn

Het was weer een onvergetelijk dagje vissen op de Zuidpier in IJmuiden. Zaterdag 1 oktober besloten Joris en ik om te zeebaarzen vanaf de Zuidpier in IJmuiden. Het was al een aantal dagen mooi helder en zonnig weer, vaak goede omstandigheden voor het vissen op zeebaars en makreel. Toen we ‘s ochtends aankwamen werden we verrast door twee zeehonden en drie bruinvissen. Een schitterend gezicht om te zien.

Vissen op Zuidpier IJmuidenVissen op Zuidpier IJmuiden

1 oktober en dan nog zwetend, zonder shirt staan te vissen vanaf de pier. Ongelofelijk. Helaas was het qua zeebaars en makreel uitgestorven. Zo nu en dan werd er een makreeltje gevangen, echter leek de zee wel leeg. Weinig gejaag, weinig duikende vogels, slechts twee zeehonden en wat bruinvissen. Wellicht had het met elkaar te maken.

We hebben van alles geprobeerd: Acme Kastmasters, pilkers, shads, twisters, pluggen en zelfs de prachtige eigenbouw bucktail jigs van Peter. Het hielp weinig. Toch kreeg Joris op een gegeven moment een aanbeet op z’n shad van vermoedelijk een kleine zeebaars. Helaas bleek onze grote Zuidpier zeehond ook al een tijdje geen vis te hebben gevangen en greep hij deze kans aan om de zeebaars inclusief shad van Joris te grijpen.

Na een korte dril brak de lijn en zwom de zeehond beduusd weg. Gelukkig kwam hij later op de dag nog een paar keer boven. Hij zal hoogstwaarschijnlijk de shad niet naar binnen hebben gewerkt.

Zuidpier zeehondZuidpier zeehond

Ook Joris was er een beetje beduusd van:

Zuidpier zeehond

Al met al een onvergetelijk dagje vissen. Bovendien heb ik mijn nieuwe Daiwa Caldia molen kunnen testen en de bucktail jigs van Peter die een erg mooie actie hebben.

Daiwa Caldia molenBucktail jig van Peter


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "Zuidpier zeehond aan de lijn"