Ik en mijn zelfbouw kunstaas

Ik en mijn zelfbouw kunstaas

Ik en mijn zelfbouw kunstaas

Naast fanatiek jerkbaiten en trollen, houd ik er ook van om lekker met een spinhengeltje alle hoekjes en gaten van een water uit te pluizen. Zo ben ik begonnen om mijn eigen kunstaas te bouwen wat, in mijn ogen, daar erg geschikt voor is.

Het idee is bekend, maar vooral de kunstaas rat heb ik erg verbeterd vind ik zelf:

Streamer RatStreamer Rat

Door het gebruik van diverse materialen  heb ik ervoor gezorgd dat mijn ratten op een rustige manier naar de bodem zinken en daardoor ook op een diepte van 2 meter te vissen zijn. Daarnaast kun je hem ook gebruiken in ondiepe sloten.

Voordeel van mijn kunstaas rat of bullit streamers

Het grootste voordeel zijn de langere haren, waardoor je een mooie pulserend stuk kunstaas krijgt wat er erg aantrekkelijk uitziet voor de snoek.

Hoe vis ik mijn kunstaas ratten

Ik sla de kunstaas rat met mijn hengel een stuk of vijf keer op het water zodat deze goed doorweekt is met water en dat al het lucht uit het bont is. Daarna kan ik de kunstaas rat tot wel 25 meter ver weg zetten. Eenmaal te water kun je de rat heel langzaam binnen vissen met af een toe een extra harde tik, of heel snel binnen tikken waardoor de staart een mooie actie geeft.

Twistfly

Een ander stuk kunstaas waar ik graag mee vis en welke ik ook graag zelf bouw, is de Twistfly. In tegenstelling tot de kunstaas rat heeft dit stuk kunstaas een twisterstaart die voor veel actie en trilling onderwater zorgt. De Twistfly kan bijna hetzelfde worden gevist als de kunstaas rat, alleen heb je niet echt het pulserende van het bont. Voor de Twistfly gebruik ik namelijk ander materiaal wat moeilijker pulseert.

Een mooi voorbeeld van mijn zelfbouw Twistfly:

Twistfly

De zelfbouw Twistfly in actie:

Mocht er interesse zijn, ik heb ook andere kleuren voor de body en de kop:

Streamer verenStreamer glitters


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Ook een artikel plaatsen op hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl? Stuur een e-mail via de contactpagina.


2 Reacties op "Ik en mijn zelfbouw kunstaas"

  1. Geplaatst door Tim - Beheerder op 06/08/2011 om 13:50

    Zien er mooi uit Peter! Wellicht is het een idee om dit soort jigs met bucktail/bont te maken voor het vissen op zeebaars. Zijn moeilijk te krijgen in de hengelsportwinkels…

    Reageer hierop

  2. […] van alles geprobeerd: Acme Kastmasters, pilkers, shads, twisters, pluggen en zelfs de prachtige eigenbouw bucktail jigs van Peter. Het hielp weinig. Toch kreeg Joris op een gegeven moment een aanbeet op z’n shad van […]

Reageer op "Ik en mijn zelfbouw kunstaas"