Mijn visknopen

Albright knoop

Mijn visknopen

Tijd om mijn meest gebruikte visknopen te delen. De meeste knopen zijn bij menigeen bekend, toch altijd handig om er een filmpje bij te hebben mocht je hem vergeten zijn.

Verbeterde Albright knoop

Een zeer bekende knoop om twee lijnen aan elkaar te knopen. Ik gebruik hem veel voor het verbinden van een voorslag, vaak fluorocarbon, aan mijn hoofdlijn, vaak dyneema. Onderstaand filmpje geeft een duidelijke uitleg, ook het artikel op Onderlijnenvooropzee.com geeft een heldere uitleg.

Alberto’s knoop

Naast de verbeterde Albright knoop ben ik onlangs Alberto’s tegen het lijf gelopen. Alberto’s knoop wordt inmiddels steeds meer gebruikt onder zeebaarsvissers voor het aanknopen van hun fluorocarbon voorslag. Een mooie en ijzersterke verbindingsknoop!

Non Slip Mono Loop Knot

Een lusknoop die, zoals sommige andere lusknopen wel doen, niet slipt. In veel gevallen vis ik mijn kunstaas aan een snap, maar soms vind ik het prettiger mijn voorslag direct aan mijn kunstaas te knopen. In dit geval maak ik vaak gebruik van deze lusknoop om mijn kunstaas vrijelijk te kunnen laten bewegen. Deze knoop wordt ook veel gebruikt door vliegvissers.

Palomar knoop

De Palomar knoop is op verschillende manieren te gebruiken: om een haak, stuk kunstaas direct aan de lijn te knopen of om een dropshot haak haaks op de lijn te zetten.

De haak aanzetten middels de Palomar knoop wordt veel gedaan door karpervissers.

Daarnaast is de Palomar knoop ook perfect te gebruiken voor het dropshot vissen:

Dropper Loop

De Dropper Loop is een perfecte knoop als men gebruik wil maken van een zijlijntje waar bijvoorbeeld een bijvangertje aan bevestigd kan worden. Wordt veel gebruikt door zeevissers.

De Dropper Loop kan ook gebruikt worden voor het haaks monteren van een haak op de onderlijn. Ideaal voor het dropshot vissen.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "Mijn visknopen"