Abu Garcia Speedjigs

Abu Garcia Speedjigs

Abu Garcia Speedjigs

Een paar weken geleden kreeg ik van Tim Beeren van GoedkoperVissen.nl een handvol nieuwe pilkers van Abu Garcia, speedjigs. Zijn verzoek was of ik deze speedjigs wilde testen op de noordzee tijdens het wrakvissen.

Wat mij als eerste opviel was de driehoekige vorm rondom wat ik al eerder gezien had bij Japans kunstaas. Hierdoor krijg je veel meer reflectie en zal de speedjig dus eerder opvallen. Daarnaast de mooie kleuren en het feit dat deze speedjigs zonder dreg en splitring geleverd worden. De meeste pilkers worden geleverd met kwalitatief slechte dreggen en splitringen die ik altijd direct vervang voor degelijk spul. Je kan ook een assist hook bevestigen, de oogjes zijn daar speciaal voor gemaakt.

Ik heb ze nu 2 x meegenomen op de boot en er veel mee gevist. Deze speedjigs zijn mij uitstekend bevallen. Ik heb gevist met 80, 100 en 15o gram. De 80 en 100 grams pilkers hebben een hele mooie aktie, doen mij denken aan de beroemde moresilda lepels. Ik kan bijna niet wachten om met deze speedjigs de zeebaars te belagen, verwacht dat ze daar echt perfekt voor zijn. Ook de kabeljauw was zeer goed te vangen op deze speedjigs zoals je kunt zien op de foto’s.

Abu Garcia SpeedjigsAbu Garcia Speedjigs

Afgelopen donderdag heb ik ook met de 150 grams jig mogen vissen omdat de stroming ‘s middags vrij hard was. Deze speedjig heeft een andere gewichtsverdeling dan de 80 en 100 grammers waardoor hij sneller op de bodem is en daar ligt de kabeljauw. De resultaten waren goed, andere pilkers van hetzelfde gewicht hadden meer moeite om de bodem te bereiken waardoor sommigen zelfs met 200 grammers moesten vissen. Ik ving de kabeljauw net zo goed als de cracks met hun bewezen toppilkers. Na 2 dagen flink gevangen te hebben zien de pilkers er nog steeds zeer mooi uit, de coating is heel taai waardoor de pilker niet snel beschadigd. Op enkele oppervlakkige krasjes na zijn ze nog als nieuw!

Mijn conclusie is dat Abu Garcia een topprodukt op de markt gebracht heeft. Prachtige holografische speedjigs die vanaf nu standaard in mijn box zitten. Vanaf het voorjaar ga ik ze uitgebreid testen op de zeebaars en als mijn voorgevoel klopt gaat dat spectaculaire resultaten opleveren.

Abu Garcia Speedjigs

 

 

 

 

 


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Sinds Joël in Haarlem woont is hij verslaafd geraakt aan het zee(baars)vissen. Vissen doet hij al meer dan 25 jaar, op zeebaars, kabeljauw, karper, snoek(baars), roofblei en met de feederhengel.


2 Reacties op "Abu Garcia Speedjigs"

  1. Geplaatst door Tim Beeren - Beheerder op 27/02/2010 om 22:26

    Hoop dat de wind binnenkort wat minder wordt en we weer de zee op kunnen!

    Reageer hierop

  2. […] pilkers betreft prefereer ik de Speedjigs van het merk Abu Garcia eventueel in combinatie met het Assist Pilker Rig […]

Reageer op "Abu Garcia Speedjigs"