Snoekbaars op de LiveTarget plug

Snoekbaars op de LiveTarget plug

Snoekbaars op de LiveTarget plug

Het was zondag 3 juli dat ik samen met een maatje en zijn zoontje even gezellig de waterkant opzocht. Gewoon even wat gooien met pluggen en maar zien waar het schip strandt. Het was behoorlijk benauwd en broeierig weer en het kanaal waar we visten is niet erg diep. Bovendien stond er geen zuchtje wind. Niet echt ideaal weer voor het vissen op roofvis als je het mij vraagt, maar toch een poging gewaagd. Achteraf was ik blij dat we toch nog even twee uurtjes gevist hebbben…

LiveTarget Lures Blueback Herring Swimbait

Het eerste kunstaasje wat ik te water liet gaan was een Rapala X-Rap SubWalk in de kleur Moss Back Shiner. Ik hoopte met deze oppervlakte plug toch nog een dikke snoek weten te verleiden. Na een half uurtje gooien zonder succes gaf ik de voorkeur aan een ondiep duikende swimbait van LiveTarget Lures uit Canada.

Een jaar geleden kreeg ik van de firma Koppers uit Canada wat LiveTarget Lures thuisgestuurd om eens te testen en te beschrijven. Waanzinnig mooie pluggen om te zien, helaas nog weinig mee gevist. Afgelopen winter heb ik er wel wat mee geprobeerd, echter nog zonder succes. Wel heb ik toen een filmpje geschoten om de actie te tonen van de Blueback Herring Swimbait:

Vooral als je deze swimbait wat ferme tikken geeft, lijkt het net een gewond aasvisje. Ik ben erg te spreken over de actie van deze plug. Binnenkort zal ik de overige modellen van LiveTarget Lures laten zien.

Vissen met LiveTarget Lures van Koppers

Vissen met LiveTarget Lures van Koppers

Koppers LiveTarget Lures

Werpen, werpen, werpen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vind hier meer informatie over de LiveTarget Lures Blueback Herring Swimbait.

Onverwachte snoekbaars

Serieus de eerste worp met de Blueback Herring Swimbait leverde een keiharde aanbeet op. Ik viste hem heel traag met wat uitslaande tikken en na een paar slagen van mijn Penn Slammer 360 molen kreeg ik een knalharde aanbeet. In eerste instantie dacht ik dat het om een mooie snoek ging, later bleek het om een prachtige oude snoekbaars te gaan van 73 centimeter.

Snoekbaars, 73cm

Zo loonde het toch nog om even twee uurtjes te gaan vissen. Ook de kleine man was onder de indruk van de vis en het zal niet lang meer duren voordat hij zijn eerste snoekbaars zal vangen.

Jordie aan het vissenJoris en Jordie aan het vissen

 

 

 

 

 

Materiaal

Ik viste mijn, wat grotere/zwaardere, pluggen met een Penn Slammer 360 molen in combinatie met de Mitchell Elite Spin 2.70m / 20-60gr. Een ideaal setje voor wat zwaarder kunstaas. De Penn Slammer heeft een sterke molenas waardoor de harde klappen/tikken goed opgevangen worden. De Mitchell spinhengel is vooral licht en heeft een kort achterdeel, waardoor er ideaal mee te jerken valt.

Snoekbaars met LiveTarget LureLiveTarget Lures Blueback Herring Swimbait

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort meer over de LiveTarget Lures uit Canada.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


4 Reacties op "Snoekbaars op de LiveTarget plug"

 1. Geplaatst door Daniel op 08/03/2012 om 12:20

  Mooie hengel die Elite Spin, zie dat hij nu slechts 57 euro kost, koopje? Of is de opvolger, de Mag pro spin, beter?

  Werpgewicht is alleen wel wat hoog voor mij, mijn kunstaas weegt meestal tussen de 10-18 gram.

  Reageer hierop

  Tim - Beheerder reageert:

  @Daniel,

  Zeker een koopje! Wanneer je met licht kunstaas vist is die Mag Pro van Mitchell een betere optie. Ook een fraai stokje! Heb een dropshot versie daarvan.

  Reageer hierop

 2. Geplaatst door daniel op 17/03/2012 om 12:28

  @ Tim

  Dank, zal ik zeker even naar kijken! Is ook nog betaalbaar zie ik. De Black Pearl van Sportex (10 jaar garantie op blank) ziet er ook leuk uit, net als de Shimano Technium. Wil iets leuks om op fint en makreel een leuke sport te hebben. Toevallig ook ervaring met de Sportex danwel de Shimano?

  Reageer hierop

  Tim - Beheerder reageert:

  @daniel,

  Ik heb zelf een Black Stream van Sportex, ook een zeer fijn hengeltje en tevens betaalbaar. Vis hier ook veel mee op makreel en fint. Met de Shimano Technium heb ik geen ervaring, maar Shimano kennende zal dit ongetwijfeld prima materiaal zijn.

  Reageer hierop

Reageer op "Snoekbaars op de LiveTarget plug"