Westin kunstaas van Kinetic Fishing

Westin - Kinetic Fishing

Westin kunstaas van Kinetic Fishing

Snoekvissen zou nooit meer hetzelfde zijn geweest zonder de opkomst van Westin. Sinds enkele decennia staat het Westin kunstaas bekend als een van het best vangende kunstaas in Scandinavië voor het vissen op snoek en andere roofvis.

Ingvar Westin was de eerste die de Westin Jätte ook daadwerkelijk in productie bracht, maar al een tijd daarvoor leerde zijn vader om deze met de hand te maken en hieraan de beroemde ‘Westin roll’ te geven. De discrete en unieke beweging die onweerstaanbaar lijkt voor grote roofvissen. Het bereik van Westin kunstaas is flink gegroeid gedurende de jaren, momenteel heeft Westin een uitgebreide selectie kunstaas voor alle soorten roofvis.

De pluggen van Westin hebben kwalitatieve dreggen, een mooie UV-epoxy afwerking en sterke RVS splitringen. Al deze kenmerken zijn typerend voor Westin kunstaas producten: ze vangen vis wanneer al het andere faalt.

Westin Platypus

Het Platypus-project was niet de makkelijkste opdracht voor de Scandinavische kunstaas ontwerper Allan Christiansen. “Aanvankelijk wilden we het product geheim houden, aangezien het ontwerp een lijst bevatte met vele onmogelijke eisen waaronder de X-factor en de best rollende beweging die een plug ooit zou bezitten.” De naam was nog lang onbekend, maar al gauw bleek na het zien van het prototype dat het uiterlijk erg leek op de snavel van een vogelbekdier.

“Het kostte me 32 verschillende ontwerpen en ontelbare uren voor het testen en het aanpassen ervan, totdat ik het prototype ontwierp waar ik naar zocht.” Het resultaat is een uniek stukje kunstaas met een ongelooflijke actie en zwempatroon, zelfs als er gevist wordt bij een extreem lage snelheid zal de actie niet veranderen.

“Wanneer er gevist wordt met hoge snelheid zal de actie net zo sierlijk door het water glijden als dat hij zal doen bij een lage snelheid. Ik twijfel er daarom ook niet aan dat deze Westin Platypus een grote rol in de toekomst zal spelen bij het verleiden van de grote jongens.”

Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #1
Diepgang: 3-5 meter

Westin Mini Jerk

De Westin Mini Jerk kun je het best vissen met een normale spinhengel of een lichte jerkbait hengel. De Mini Jerk is namelijk gemakkelijk te werpen door het lage gewicht. Met een omvang van 100 millimeter en 32 gram zal het geen roofvis afschrikken. Het is ook een kunstaasje dat zeer geschikt is voor vele verschillende manieren van vissen, bijvoorbeeld door middel van het tikkend binnen vissen of enkel inwerpen en binnendraaien.

Probeer de Westin Mini Jerk snel binnen te vissen in warmer water of zeer langzaam wanneer het water koud van temperatuur is. Je kunt ook proberen om af een toe een spin-stop er in te brengen, er kan zelfs mee gevist worden door trillingen of het gebruik van kleine, zachte tikbewegingen te geven. Oftewel, een kunstaas met zeer veel mogelijkheden.

Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #3
Diepgang: 0-0,5 meter

Westin Jerk

De Westin Jerk is uitgegroeid tot een favoriet van veel Scandinavische visgidsen, ze weten namelijk dat zelfs de meest onervaren vissers met gemak met deze plug uit de voeten kunnen. De Westin Jerk zal zelfs door de hardste wind de schoonheid van zijn actie niet verliezen. Zodra je hem begint binnen te vissen zal het unieke S-vormige zwempatroon van deze Westin Jerk beginnen met het verleiden van vele verschillende roofvissen.

Westin Jerk Sinking is de perfecte keuze voor het vissen tussen de 1 en de 3 meter. De Westin Jerk Suspending heeft een diepgang van 0 tot 0,5 meter, perfect voor de grote vis in het ondiepe water.

Zinkend model:
Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #1
Diepgang: 1-3 meter

Suspending model:
Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #1
Diepgang: 0-0,5 meter

Westin Deep Runner

Westin is er uiteindelijk in geslaagd om de beroemde en unieke beweging, de Westin roll, in een diepgaand kunstaas te verwerken. Om nog iets aantrekkelijks aan deze plug toe te voegen is hij voorzien van Ultra Sonic rattle balls met als doel het aantrekken van roofvissen in alle soorten.

De kleurselectie is een mix tussen ‘evergreens’ en andere unieke kleuren gekozen door enkele toonaangevende snoekbaars experts in Scandinavië. Ook snoek en grote baarzen zijn dol op deze Westin Deep Runner!

Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #2
Diepgang: 4-6 meter

Westin Jätte

De beroemde ‘Westin roll’, de unieke rollende beweging dat de roofvis aantrekt, is het handelsmerk van de Westin Jätte. Het effect van de Westin roll op de snoeken zou je bijna magisch kunnen noemen. Ook dit kunstaas heeft er jaren over gedaan voordat het op de markt werd gebracht. Er zijn jaren van snijden, aanpassen en testen aan voorafgegaan voordat de Westin Jätte ook daadwerkelijk op de markt is gekomen.

De laatste jaren is de Westin Jätte uitgegroeid tot een ‘must have’ voor de kunstaasverzameling van elke Scandinavische snoekenjager. Deze plug is ideaal voor het vissen op dieptes tussen de 2 en 4 meter. De Westin Jätte is verkrijgbaar in drie maten: 170mm, 190mm en 230mm.

Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #2
Diepgang: 2-4 meter

Westin Jätte Shallow Runner

De Westin Jätte Shallow Runner is ontwikkeld voor het vissen in ondiep water. Een paar Scandinavische snoekspecialisten hebben gedurende een paar seizoenen indrukwekkende aantallen snoek gevangen met een gemiddelde gewicht van boven de 10 kilo.

De Westin Jätte Shallow Runner is ook voor de onervaren vissers aan te raden gezien het gemak waarmee deze plug te vissen valt op ondiepere wateren.

Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #2
Diepgang: 0,5-1 meter

Westin Jätte Jointed

Deze Westin Jätte Jointed heeft een snel en levendig zwempatroon in combinatie met de unieke rollende beweging waardoor de plug zeer aantrekkelijk is om te grijpen voor grote roofvissen. Probeer eens te trollen op een vrij hoge snelheid wanneer het water wat warmer is, en de vis zal gek worden!

Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #2
Diepgang: 2-4 meter

Westin Jätte Multi Jointed

Het langzame slangachtige zwempatroon van deze Westin Jätte Multi Jointed is bijna eng, zo eng dat je bijna een stapje terug doet wanneer je dit stuk kunstaas voorbij ziet zwemmen. Als dit kunstaas een hongerige roofvis nadert ben je ervan verzekerd dat zelfs de grootste roofvissen dit als aasvis zullen beschouwen.

Er kan langzaam of juist snel met dit kunstaas gevist worden, ook zorgen de Sonic rattle balls voor extra actie. Als de grote vissen lastig te vangen zijn, probeer dan te variëren in de manier van vissen. Probeer bijvoorbeeld kleine haperingen toe te voegen wat een langzame actie van het kunstaas als gevolg heeft. Het is een stuk kunstaas voor grote uitdagingen dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent.

Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9649 BN
Haakmaat: #2
Diepgang: 2-4 meter

Westin Jätte Multi Jointed pluggen zijn online te bestellen bij webwinkel GoedkoperVissen.nl

Westin Thoro

Dit kunstaas is getest en geperfectioneerd tijdens het vissen in de beroemde rivier de Namsen in Noorwegen. Al snel bleek het een aantrekkelijk stukje kunstaas te zijn voor de grote zalm in de Namsen evenals in verscheidene andere Scandinavische zalm en forel rivieren.

De snelle, vurige beweging van deze plug maakt het perfect voor forel en zalm, zelfs in de sterkste stromingen behoudt de plug zijn actie. Ook in de langzamere delen van de rivier komt de plug uitstekend tot zijn recht. Ook trollend gevist op een meer is deze Westin Thoro een killer!

Materiaal: ABS plastic
Dreggen: VMC 9651 BN
Haakmaat: #6
Diepgang: 1,5-2,5 meter

Westin Monsterfly

De Westin Monsterfly is waarschijnlijk een van de dodelijkste stukjes kunstaas voor snoek ooit gemaakt. Het overbrugt de kloof tussen de unieke presentatie van een pikefly/streamer en het betere bereik van de plug. De Westin Monsterfly is in staat om een uiterst langzame presentatie te bieden dat geen andere plug kan bereiken.

Het ontwerp is gemaakt voor ondiep water, maar het kan overigens ook langzaam worden gevist ‘op de drop’ in dieper water. Je kunt zelfs experimenteren met verschillende gewichten om de gewenste diepte te bereiken. De Monsterfly is gemaakt voor het vissen met spinhengels en lichte jerkbait hengels.

De balanced epoxy head wordt gecombineerd met een mengsel van hoge kwaliteit vos- en konijnenbont. Voordat je de Monsterfly gebruikt en om het gewicht en de ‘suspending’ actie te krijgen, dien je de vlieg even onder het wateroppervlak te dippen om het goed te absorberen met water.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


4 Reacties op "Westin kunstaas van Kinetic Fishing"

 1. Geplaatst door jan op 17/10/2012 om 19:22

  Ik kreeg de vraag van een familielid omdat hij niet zo handig is met computers en niet thuis is op het internet of ik wilde zoeken waar je deze kunstaas kunt kopen!

  Als er mensen zijn die weten waar ik bij een nederlandse dealer terecht kan die dit kunstaas verkoopt dan hoor ik het graag.,………………….

  Of als er mensen zijn die weten of je op de officiele site van kinetic ze ook los kunt bestellen en er ervaring mee hebben,

  stuur me alstublieft dan even een mailtje!

  mvg; jan

  Reageer hierop

  Tim - Beheerder reageert:

  @jan,

  Ahoy Hengelsport in Rotterdam verkoopt het kunstaas van Westin. Binnenkort is het ook op de webwinkel te bestellen: https://www.ahoywinkelonline.nl

  Reageer hierop

  jan reageert:

  @Tim – Beheerder,

  Bedankt voor het snel beantwoorden van mijn vragen!
  Ik heb hen een mailtje gestuurd hierover en hoop dat het gaat lukken.

  bedankt

  Reageer hierop

Reageer op "Westin kunstaas van Kinetic Fishing"