Vissen in de Aurlandsfjord (Noorwegen)

Vissen in Aurlandsfjord - Flåm

Vissen in de Aurlandsfjord (Noorwegen)

24 augustus hadden mijn broertjes en ik het geluk door mijn pa meegenomen te worden naar Noorwegen waar wij na een tweedaagse mountainbike tocht, de beroemde Rallarvegen, eindigden in Flåm.

Het prachtige Flåm is gelegen in het binnenste deel van de Aurlandsfjord, een zijrivier van de 204 kilometer lange en tot 1308 meter diepe Sognefjord.

Vissen in Aurlandsfjord - FlåmVissen in Aurlandsfjord - Flåm

Uiteraard had ik een reishengeltje (Savage Gear Roadrunner) mee en wat kunstaas in de vorm van lepeltjes, kleine pilkertjes, Fiiish Black Minnow en de Fiiish Crazy Sand Eel. Ontzettend leuk om op een licht reishengeltje diverse gulletjes te vangen op een diepte van zo’n 8 tot 15 meter. Flåm heeft diverse steigers waar boten aan kunnen leggen, waar ook vanaf gevist kan worden.

Aurlandsfjord Flåm - KabeljauwVissen in Aurlandsfjord Flåm

De beste stek vond ik wat dieper het fjord in, naar beneden geklommen, om uiteindelijk vanaf wat rotsen een mooie taludrand te kunnen bevissen. Hier ving ik op de Fiiish Crazy Sand Eel een schitterende pollak waar ik enorm blij mee was.

Aurlandsfjord Flåm - Pollak

De volgende keer in Noorwegen zal ongetwijfeld een pure visvakantie worden, wat een prachtig land!


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "Vissen in de Aurlandsfjord (Noorwegen)"