Wrakvisboten/chartervisboten in Nederland

Wrakvisboten

Wrakvisboten/chartervisboten in Nederland

Al eerder schreef ik een artikel over het wrakvissen op de Noordzee op zeebaars en kabeljauw vanaf de boot. Velen van ons hebben uiteraard geen boot die de afstand naar de wrakken op een verantwoorde manier kan afleggen. De afstanden die deze wrakvisboten afleggen zijn zo’n 40 tot 60 mijl en verder uit de kust en dat is ver. 400 tot 700 pk is dan wel noodzakelijk om nog voldoende vistijd over te houden. Meestal is het zo’n twee uur varen naar het eerste wrak.

De wrakvisboten of charterboten die ik hierboven beschrijf zijn relatief kleine boten waar maximaal tussen de 4 en 12 personen op kunnen vissen zonder elkaar in de weg te lopen. Hoe minder personen op een boot hoe idealer vissen uiteraard, echter zijn de kosten per persoon dan een stuk hoger.

Bovenstaande beschreven wrakvisboten/charterboten zijn niet te vergelijken met de grote kotters waar wel 50 vissers op passen. Deze grote kotters/rederijen zijn naar mijn mening bedoelt om mensen mee te nemen die voor het eerst de zee op gaan, niet te veel willen betalen en waarbij gezelligheid voorop staat. Vissen is bijna bijzaak op deze boten. Echter is dit wel een perfecte mogelijkheid om met het bedrijf of het voetbalteam een dagje te gaan zeevissen op de Noordzee.

Nadeel is dat de relatief kleine wrakvisboten/charterboten vaak wat duurder zijn (vanaf zo’n € 90,- per persoon). Voordeel is dat deze boten verder de zee op gaan, wrakken aandoen waar meer en grotere vissen worden gevangen, er meer ervaring aan boord is en er veelal langer gevist wordt. Kortom, de hogere prijs valt naar mijn mening in het niets bij de voordelen die zo’n boot biedt. Een (of twee) volle koelbox(en) verse vis mee naar huis is zeker geen uitzondering op deze boten.

Hieronder zal ik een overzicht geven van verschillende wrakvisboten/charterboten waar ik of andere vissers goede ervaringen mee hebben. Via het reactieformulier onderaan op deze pagina lijkt het me interessant om enkele positieve (of negatieve) reacties te ontvangen van vissers die met een onderstaande boot de zee zijn opgegaan.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


3 Reacties op "Wrakvisboten/chartervisboten in Nederland"

  1. […] te kunnen voor een heerlijk dagje wrakvissen. Bekijk ook mijn overzicht van diverse verschillende wrakvisboten/chartervisboten in Nederland die gereserveerd kunnen worden. Ook interessant is de Assist Pilker Rig, een zeer handig systeem […]

  2. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Vissenmetkunstaas.nl, GoedkoperVissen.nl. GoedkoperVissen.nl heeft gezegd: Wrakvisboten/chartervisboten in Nederland https://t.co/Dk9vJlO via @vissenmkunstaas #Hengelsport #Zeevissen #Wrakvissen […]

  3. Geplaatst door de vocht h.a.j. op 10/11/2010 om 16:15

    Beste vissers.

    Wat zou het toch leuk zijn als mensen met alleen een aow tje en verwoed visser zijn mee de zee op kunnen .allen de prijs is een probleem.Diegene die vist op zoet water met een vaste stok zullen het beamen als je daar mee praat.De prijs voor het vissen zal wel altijd duur betaald worden.

    Reageer hierop

Reageer op "Wrakvisboten/chartervisboten in Nederland"