Baars record op Delalande Shad GT!

Baars record op Delalande Shad GT!

Baars record op Delalande Shad GT!

Gister 22 september besloten vismaat Joris en ik om in het havengebied van IJmuiden te gaan zeebaarzen met oppervlakte pluggen. De afgelopen weken hadden Joost en Joël de zeebaars ook op deze manier belaagd en met succes (zie mijn artikel: Zeebaars succes met Rapala pluggen!) Wij waren echter minder succesvol, we hebben een uurtje staan gooien met pluggen maar we konden geen aanbeet uitlokken. Misschien kwam het doordat wij het overdag probeerden met helder weer waardoor de zeebaars misschien minder dicht bij de kant komt.

Wij lieten het echter niet bij deze blank en besloten het met een shadje te proberen op het Noordzeekanaal, wellicht dat we nog een mooie snoekbaars konden landen. Dit bleek een goede keuze aangezien ik na een kwartiertje gooien met een Delalande Shad GT 9cm in de kleur Silver Glitter Red Head, net voor het kantje een baarsje ving. Even daarna kreeg ik weer een keiharde aanbeet op mijn Delalande shad en aan het schokkerige gevecht te voelen was het weer een baars maar dan een grotere. Met recht ‘een grotere’ want deze baars bleek 46 centimeter lang te zijn met een behoorlijk gewicht. Ik heb ooit eerder een baars van 46 centimeter mogen landen maar niet zo’n dikke als deze. Wat een monster!

Baars, 46cmBaars, 46cm

Tot slot wist ik ook nog een mooie snoekbaars van net geen 60 centimeter te landen, ook vlak voor het kantje en ook op de Shad GT van Delalande. Het leek erop dat de baars en snoekbaars door het warmere/heldere de kanten opzocht op zoek naar prooivis.

Snoekbaars, 59cmDelalande Shad GT 9cm Silver Glitter Red Head

Helaas wist Joris niets te vangen, misschien gaf mijn dodelijke combinatie van een Delalande Shad GT 9cm Silver Glitter Read Head op een ronde Predox Jighead van 14 gram toch de doorslag.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


1 Reactie op "Baars record op Delalande Shad GT!"

  1. Geplaatst door michael op 20/01/2013 om 10:16

    wow echt heel groot. gefeliciteerd!!!! : ) dat je nog grotere mag vangen haha

    Reageer hierop

Reageer op "Baars record op Delalande Shad GT!"