Snoekbaarzen vanaf de kant op het Noordzeekanaal

Delalande Shad GT

Snoekbaarzen vanaf de kant op het Noordzeekanaal

Vandaag (20 maart) van 15:00 tot 20:00 uur wezen snoekbaarzen op het Noordzeekanaal. Dit keer niet vanuit de boot maar dropshotten en verticalen (diagonalen eigenlijk) vanaf de kant.

We (Joris en ik) begonnen een aantal pondjes af te vissen. Het is hier vaak niet zo diep maar er is wel altijd stroming in het water en vandaar dat hier vaak wel een baars te vangen is ongeacht de lage watertemperatuur. Dat viel echter wat tegen, het bleef bij een gewone baars. Verder hebben we nog een aantal taludranden tussen de 9 en 12 meter diep bevist. Hier wist Joris nog een snoekbaars te vangen, hier bleef het echter bij.

Baars TimSnoekbaars Joris

Ik viste met kleine (Salt) Shakers van Lunker City op een Berkley Deep Jig Head (tussen de 7 en 14 gram) en zo nu en dan wisselde ik dat af met een Turbo Sea Shad van Bass Assassin of een Gene Larew Saltwater Minnow. Aangezien het water redelijk helder was koos ik voor wat meer natuurlijke kleuren. Joris viste met name met de Shad GT van Delalande. Het mocht echter niet baten. We moesten het met twee visjes doen vandaag.

Maandag gaan we er weer met de boot op uit, hopelijk zijn de vangsten dan beter. Ik laat het weten.

Joris aan het drillen


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "Snoekbaarzen vanaf de kant op het Noordzeekanaal"