Berkley FireLine Tournament Exceed Vislijn

Berkley FireLine Tournament Exceed Vislijn
Berkley FireLine Tournament Exceed Vislijn

De nieuwe generatie in fused PE gevlochten lijnen.
De nieuwe Berkley FireLine Tournament Exceed dyneema is nu verkrijgbaar in de betere hengelsportzaken in de Benelux. Goed herkenbaar aan de nieuwe, transparante verpakking die je direct laat zien welke kleur er aan de wand hangt!

De Nederlandse inbreng in de doorontwikkeling van FireLine is groot. Allereerst heeft DSM DYNEEMA haar nieuwste generatie fibers zo doorontwikkeld dat er sprake is van een behoorlijke upgrade! Daarnaast is Jan van de Bovenkamp, onze Europese lijn productmanager nauw betrokken geweest bij de tot stand- koming van de lijn. In samenwerking met de Amerikaanse experts is een nieuwe standaard in PE Fused Braided lijnen bereikt.

De nieuwe FireLine Tournament Exceed zal sportvissers over de gehele wereld weer die kick geven zoals dat ooit met het origineel het geval was. De sportviswereld stond toen versteld van de pure kwaliteit van Berkley en dit zal ook nu het geval zijn.  Dunnere fibers maken het mogelijk een ronder profiel te creëren en de lijn vanaf de start flexibeler te laten aanvoelen waardoor o.a. het werpen sterk verbeterd is.

Naast het betere werpen is ook het gevoel in de lijn nog eens verbeterd; de kleinste aanbeet of obstakels onder water worden direct en zeer nauwkeurig geregistreerd. Dat resulteert in hogere vangsten!

De kracht van de lijn in het algemeen is gelijk gebleven maar de kracht op de knoop is nog eens verbeterd. Naast de traditionele bekende kleuren zal er in het vierde kwartaal een spectaculaire nieuwe kleurvariant bijkomen, ROOD! De kleur van de liefde maar ook de kleur binnen het spectrum die het eerst verdwijnt onder water, boven water heeft men echter prima zicht op wat de lijn doet!

FireLine (Tournament Exceed) zal in een nog completere range beschikbaar zijn en blijven.

De belangrijkste aspecten zijn:

 • Greater Sensitivity, dus nog meer direct gevoel!
 • Improved casting, waardoor je nog preciezer en makkelijker kunt werpen.
 • Superior lure performance, dus nu kun je je kunstaas nog makkelijker sturen!
 • High Knot strength, de kracht op de knoop is perfect!

Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


6 Reacties op "Berkley FireLine Tournament Exceed Vislijn"

 1. Geplaatst door Marcel op 07/08/2014 om 23:05

  LS,

  Ik ben beginnend kunstaas visser en heb een nieuwe lijn gekocht. fireline exceed van Berkley. Bij mijn eerste grote aanbeet van een flink formaat vis, bleek plots dat de knoop het niet hield… Welke knoop moet ik hiervoor gebruiken?

  Ik hoor graag van jullie, op het web kan ik het niet zo snel terugvinden.
  Marcel

  Reageer hierop

  Tim - Beheerder reageert:

  @Marcel,

  Toevallig heb ik net een artikel geschreven met aan te raden visknopen: https://www.vissenmetkunstaas.nl/mijn-visknopen/

  Reageer hierop

 2. Geplaatst door Marcel op 09/08/2014 om 11:27

  Top Tim,
  Ga ik me vanavond eens in verdiepen! Bedankt voor je reactie en ik laat nog wel even van me horen of het is gelukt.
  Groet,
  Marcel

  Reageer hierop

 3. Geplaatst door Marcel op 09/08/2014 om 11:56

  Gelijk maar even gekeken. Is helder, bedankt voor de tip! Nog een aanvullende vraag: als ik met dezelfde lijn wil karpervissen met drIjvende korst. Gebruik ik dan oook de no slip mono loop (lijkt mij niet),of zou je dan de palomarknoop of nog een andere adviseren?
  Ik hoop graag nog van je te horen!
  Bedankt,
  Marcel

  Reageer hierop

  Tim - Beheerder reageert:

  @Marcel,

  Ik gebruik dan de palomar knoop om mijn haak aan te zetten.

  gr Tim

  Reageer hierop

  Marcel reageert:

  Bedankt Tim, ga ik die een keer proberen!
  Groet en nogmaals dank voor je snelle reactie,
  Marcel

  Reageer hierop

Reageer op "Berkley FireLine Tournament Exceed Vislijn"