ROX & EXPERT dobbers van Mac Fishing

ROX & EXPERT dobbers van Mac Fishing

ROX & EXPERT dobbers van Mac Fishing

Iedereen kent het wel, de spanning wanneer je jouw dobber het wateroppervlak ziet ontduiken. De adrenaline giert door het lichaam en vanuit een reflex sla je de hengel aan. Het gevecht is begonnen… Vele sportvissers vinden het vissen met een dobber nog steeds de leukste en spannendste manier van vissen en dat begrijp ik volkomen.

Een tijd geleden zag ik nieuwe dobbers de Nederlandse hengelsportmarkt betreden. ROX & EXPERT dobbers die verdeeld worden door Mac Fishing.

Mede dankzij de vorderende technologie bestaan de dobbers van nu niet alleen maar uit een stukje hout, maar zijn ze uitgerust met meerdere capaciteiten. Zo zijn de dobbers van EXPERT gemaakt van Argentijns Balsahout en bijna de gehele collectie is voorzien van een componenten lak dat met de hand is aangebracht.

De dobbers van ROX daarentegen zijn allemaal ontstaan uit lichtgewicht, polyurethaanschuim, wat de dobbers stabiliteit geeft in het water. Ook zijn er in de loop der jaren dobbers ontstaan die het mogelijk maken om niet alleen overdag met dobber te kunnen vissen, maar waarmee ook ‘s nachts in het donker ongestoord gevist kan worden.

De dobbers van ROX en EXPERT bieden ook bijna allemaal de mogelijkheid om bovenaan de dobber een lichtgevend breekstaafje te plaatsen zodat er ook ‘s nacht mee gevist kan worden.

ROX Floats Seabass

De modellen van ROX Floats Seabass zijn zeer geschikt voor het vissen op zeebaars aangezien het een uitermate makkelijk ver te werpen dobber is. Door het lichtgewicht, polyurethaanschuim, heeft het een stabiel drijfvermogen en is de dobber makkelijk te blijven lezen wanneer er een wat hardere wind staat. Ideaal voor het vissen in de donkere seizoenen van het jaar en bij harde wind!

ROX Floats Seabass

ROX Night Floats Catfish

Het polyurethaanschuim waaruit deze dobbers bestaan en de combinatie van het bolle model maakt de ROX Night Floats Catfish zeer geschikt voor het vissen op ruwe wateren. Dit zijn relatief zware dobbers en dus goed te gebruiken op snelstromende rivieren. De zwaarste uitvoeringen van dit model zijn voornamelijk gemaakt voor het vissen op meerval. Deze dobber is dankzij het wat opvallendere, bolle model zeer geschikt voor het vissen op snoek met dood aas.

ROX Night Floats Catfish

ROX Night Slide Floats

De ROX Night Slide Floats zijn daarentegen verschrikkelijk licht van gewicht, maar toch gemakkelijk om mee te vissen. Deze dobbers zijn zeer geschikt voor het driftend vissen op onder andere snoek en snoekbaars. Men denkt al gauw dat je met deze dobber niet moet gaan vissen op een stromende rivier, maar dat is onzin! Door het ingebouwde anti slip buisje zal de dobber niet gauw meegaan in de stroming, maar blijven functioneren op de plek waar jij de dobber geworpen hebt. Een prima dobber voor het vissen op de wat kleinere rivieren en kanalen!

ROX Night Slide Floats

EXPERT Catfish Night Floats

EXPERT heeft dobbers in vele verschillende soorten en maten. Zo zijn er met ingang van 2012 weer drie nieuwe modellen toegevoegd aan de collectie van hengelsport webwinkel GoedkoperVissen.nl. De EXPERT Catfish Night Float is daar een van, een relatief slanke, maar zware schuifdobber. Deze schuifdobber is ideaal voor het vissen op meerval of het vissen met dood aas op snoek.

EXPERT Catfish Night Floats

EXPERT Live Bait Floats

Een ander nieuw model dat uitermate geschikt is voor het vissen op snoek en snoekbaars is de EXPERT Live Bait Float, een dobber van Argentijns Balsahout met een zeer duurzame lak. Deze dobbers hebben een opvallend rood bolletje aan de bovenkant zitten zodat de dobber, ook bij schemering, zeer goed zichtbaar zal zijn. Deze dobbers zijn speciaal gemaakt voor het vissen met dood aas.

EXPERT Live Bait Floats

EXPERT Special Bass Floats

De EXPERT Special Bass Float is een schuifdobber met een enorme stabiliteit op het water. Snijdend door de golven heen door middel van de bolle punt zal de dobber niet gauw te verplaatsen zijn. Het is een relatief lichte dobber met als klap op de vuurpijl, een direct gevoel met de vis door de schuinstaande geleideoogjes aan de zij- en onderkant van deze speciale zeebaarsdobbers.

EXPERT Special Bass Floats

Verkrijgbaarheid ROX & EXPERT dobbers

De ROX & EXPERT dobbers zijn online te bestellen bij hengelsport webwinkel GoedkoperVissen.nl. Daarnaast is GoedkoperVissen.nl altijd bereid je (telefonisch of per e-mail) te helpen bij het maken van de juiste dobberkeuze.

ROX dobber collectie GoedkoperVissen.nl / EXPERT dobber collectie GoedkoperVissen.nl


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "ROX & EXPERT dobbers van Mac Fishing"