Terugblik EFTTEX 2011

EFTTEX 2011

Terugblik EFTTEX 2011

17 t/m 19 juni was het dan zover. Europa’s grootste hengelsportbeurs EFTTEX vond dit jaar plaats in Nederland, in de Amsterdam RAI. In dit artikel blik ik terug op de EFTTEX 2011.

Ik had het geluk dat ik werd uitgenodigd door hengelsport webwinkel GoedkoperVissen.nl om de EFTTEX te bezoeken. Het schijnt niet heel gemakkelijk te zijn om aan toegangskaarten te komen als kleine hengelsport retailer. Ik voelde mij dus zeer vereerd dat ik mee kon met GoedkoperVissen.nl.

Wat mij direct opviel was de rust die er heerste. Geen rondrennende koopjesjagers, geen omroeper, geen eetgelegenheden op de vloer zelf, maar puur en alleen internationale hengelsportdistributeurs. Heerlijk!

Helaas had ik geen camera meegenomen en dus moest ik het doen met mijn telefoon. Hieronder enkele foto’s die ik gemaakt heb.

EFTTEX foto’s

EFTTEX 2011

EFTTEX Amsterdam RAI

Northland Fishing Tackle

Northland Fishing Tackle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij (Joël en ik) waren zeer gecharmeerd van de Fox Rage producten. Zeer goede kwaliteit hengels en kunstaas voor een betaalbare prijs:

Fox Rage hengels

Fox Rage hengels

Fox Rage kunstaas

Fox Rage kunstaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baleno had ook een stand met prachtige kleding voor de visser:

Baleno kleding

Baleno kleding

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook stond er een stand waar men uitleg gaf over het zelf gieten van softbaits. Zeer interessant!

Zelf softbaits maken

Zelf softbaits maken

Ultimate Fishing

Ultimate Fishing met veel Japans kunstaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vele exclusieve Japanse hengelsportmerken profileerden zich op deze beurs. Merken die je af en toe eens ziet opduiken op het internet maar in Nederland nooit te zien krijgt. Voorbeelden? Hart, Duo, Decoy, Gan Craft, Megabass, ZipBaits en veel meer. Een ware snoepwinkel voor mij!

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat ik de stand van Ultimate Fishing (uit Frankrijk), niet te verwarren met Ultimate Fishing in Nederland, het meest interessant vond. Wat een kunstaasjes! Pareltjes uit Japan!

Naast prachtig kunstaas leveren zij ook de felrode hengels van Tenryu, een begrip in Frankrijk. Ik heb met de hengelbouwer van Tenryu, Stanley Liogier, gesproken en de hengels stuk voor stuk gevoeld. Deze man heeft écht verstand van hengels bouwen! Wat een briljante stokken! Hengels van Tenryu kennen een behoorlijk prijskaartje maar dan heb je een hengel waar je heel, heel veel plezier aan gaat beleven!

Yannick Cordier, ‘le président’ van Ultimate Fishing, heeft ons nog wat kunstaas meegegeven om te testen en heeft ons uitgenodigd om te komen zeebaarzen in Frankrijk. Daar zeggen wij geen nee tegen!

Binnenkort meer informatie over Ultimate Fishing en de hengels van Tenryu op deze weblog.

Tenryu hengels

Tenryu hengels

Stanley Liogier, hengelbouwer Tenryu

Stanley Liogier, hengelbouwer Tenryu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EFTTEX 2011 conclusie

Ik (wij) hebben genoten van de EFTTEX 2011 in Amsterdam RAI. Een gestructureerde beurs met veel innovatie op de stands. Ook hebben wij goede contacten kunnen leggen met enkele hengelsportdistributeurs.

Ik hoop dat, mede door de goede organisatie, de EFTTEX ooit nog eens terugkomt naar Nederland.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


3 Reacties op "Terugblik EFTTEX 2011"

  1. […] ik onlangs de EFTTEX bezocht met Joël nam hij me mee naar de stand van Ultimate Fishing. Niet te verwarren met de […]

  2. […] heb ik ooit contact gehad op de EFFTEX 2011 met Ultimate Fishing uit Frankrijk, verdeler van onder andere Megabass, Tenryu, Gan Craft en andere […]

  3. […] Tackle. Dezelfde verliefdheid als die ik had voor de Tenryu hengels van Ultime Fishing die ik op EFFTEX 2011 in Amsterdam heb ontdekt. Een Tenryu hengel ging boven mijn budget, maar de Tailwalk hengels waren […]

Reageer op "Terugblik EFTTEX 2011"