Dekzeil/Bootzeil – nooit meer uw visboot hozen!

Dekzeil Amstel UVX

Dekzeil/Bootzeil – nooit meer uw visboot hozen!

Het is een bekend probleem. Het regent al een week, je visboot ligt in de vaart maar aan hozen kom je niet toe. Of je hebt simpelweg geen tijd om te hozen. Een simpel dekzeil kopen bij een bouwmarkt scheelt wel, maar is niet zo gebruiksvriendelijk. Een zeil op maat laten maken bij een zeilmakerij is behoorlijk prijzig. De ideale oplossing: dekzeil/bootzeil op maat voor een betaalbare prijs!

Ontstaan van Bootzeil

Michiel Stokman kocht in 2004 een stalen vlet van 5,6 meter lang. Al snel werd hij gek van het hozen. Op zoek naar een dekzeil was hij wel, maar vond hij niet. Hij kocht een dekzeil die hij helemaal niet goed kon aanspannen. Grote plassen waren het gevolg. Hij is toen het zeil zelf gaan ontwerpen. Na enkele maanden had Michiel een goed ontwerp en een goede leverancier uit China. Michiel heeft het zeil een jaar op zijn boot gebruikt om het te testen voor productie/verkoop.

Zeilen maken is het domein van echte vaklieden. Het is een kwalitatief hoogstaand proces, maar ook erg duur. Michiel doet het anders: Michiel maakt slimme ontwerpen die hij vervolgens in China laat produceren bij een hoogwaardige zeilmaker. Dit leidt tot zeer goede, kwalitatief hoogstaande zeilen die 6 tot 10 keer voordeliger zijn dan het handmatige vakwerk van een Nederlandse zeilmakerij.

Bootzeil door de jaren heen

Inmiddels verkoopt Michiel Stokman verschillende dekzeilen op zijn webwinkel Bootzeil.nl die sinds kort vernieuwd is. Elk jaar komen er wel weer een paar nieuwe modellen bootzeilen bij. In 2006 werd het dekzeil ‘Amsterdam’ gelanceerd, in 2007 het dekzeil ‘Pampus’ en in 2008 werd er een nieuw BOOG-stoksysteem geïntroduceerd.

In 2009 is er behoorlijk wat werk verzet en zijn er meerdere dekzeilen ontwikkeld. Gelanceerd werden dekzeil ‘Amstel’ en later de ‘Amstel UVX’. Vervolgens werd het ‘Zonnekuip’ dekzeil gelanceerd, een zonnekap die de gehele kuip bedekt. Ook werd dekzeil ‘Huik’ voor zeilboten gelanceerd.

Dekzeil Zonnekuip

In 2010 verhuist Bootzeil naar Haarlem. Aan de Leidsevaart in Haarlem heeft Bootzeil een pand van maar liefst 1200 vierkante meter voor ontwikkeling, verkoop en dergelijke. Ook wordt in 2010 het populaire dekzeil ‘Pampus’ uitgebreid met een serie voor kajuitboten, zowel lage kajuit (speedboot) als hoge kajuit. Momenteel is dekzeil ‘Pampus’ de populairste serie van Bootzeil.nl.

Dekzeil Pampus

In 2011 is webwinkel Bootzeil.nl vernieuwd en zijn alle dekzeilen overzichtelijk weergegeven met goede foto’s en beschrijvingen. Inmiddels is dekzeil ‘Amstel UVX 4’ leverbaar en dekzeil ‘Pampus’ is momenteel leverbaar in maar liefst 48 basismodellen. Daarnaast is er een nieuw dekzeil voor zeilboten leverbaar, dekzeil ‘Medemblik’. En of dat nog niet genoeg is heeft Bootzeil het assortiment nog verder uitgebreid met een heuse Bootgarage!

Bootgarage

Bootzeil in ontwikkeling

Kortom, Bootzeil timmert hard aan de weg en is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe bootzeilen. Onlangs stond Michiel Stokman nog in Het Financieele Dagblad met het artikel: “Duitsers ontdekken Hollandse sloep.” In dit artikel legt Michiel uit dat de speedboot in Duitsland wordt verdrongen door de Hollandse sloep en hij bij Bootzeil.nl veel vraag krijgt uit Duitsland naar dekzeilen voor sloepen.

Bootzeil zal zich ook verder op de internationale, vooral de Duitse, markt gaan richten met de missie in het achterhoofd: “De beste, meest innovatieve en best betaalbare dekzeilen maken.”

Dekzeil Valk

Korting bij Bootzeil

Speciaal voor de lezers van dit artikel geeft Bootzeil een korting van 10 euro op uw eerste bestelling. Vul hiervoor de kortingscode VK2011 in tijdens het bestellen op webwinkel Bootzeil.nl.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


2 Reacties op "Dekzeil/Bootzeil – nooit meer uw visboot hozen!"

 1. Geplaatst door UYttendaele op 16/08/2011 om 09:32

  Mijnheer,
  Ik wou even informeren of U ook zeilen per m of m² verkoopt.
  Wih hebben gewoon 1 stuk nodig.
  Liefs blauw van kleur.

  Alvast bedankt
  Marcel

  Reageer hierop

  Tim - Beheerder reageert:

  @UYttendaele,

  Beste Marcel,

  Ik stuur u hier een mail over.

  Mvg,

  Tim

  Reageer hierop

Reageer op "Dekzeil/Bootzeil – nooit meer uw visboot hozen!"