Uit de oude doos: dagje snoekbaarzen

Dagje snoekbaarzenDagje snoekbaarzen

Uit de oude doos: dagje snoekbaarzen

Wegens drukte heb ik mij moeten beroepen op een artikel uit de oude doos welke momenteel wel van toepassing is aangezien het voorjaar nog niet echt overtuigend is doorgebroken.

Zaterdag 29 november 2008 ben ik met twee maatjes wezen snoekbaarzen op het Noordzeekanaal. De temperatuur schommelde rond de twee graden, eind van de middag vroor het. We waren echter goed voorbereid op de kou door middel van warmtepakken, hete koffie en veel eten. Eerste vaarden we naar de havens van Amsterdam waar we een aantal kleine snoekbaarzen, maar mooie grote baarzen vingen. Later in de middag vaarden we nog naar enkele interessante taludranden op zoek naar grotere snoekbaarzen, het bleef echter bij wat kleine snoekbaarsjes. De vis was niet echt agressief, ik loste ook een paar snoekbaarzen (ondanks een staartdregje) die de shad waarschijnlijk niet overtuigend genoeg aanvielen.

De Devil’s Own shads waren de succesvolste shads die dag, vooral de kleinere. Grotere shads zorgden voor meer lossers, misschien zijn kleine shads toch effectiever in de winter? Of alleen die dag…

De Devil’s Own shads zijn enkele favorieten van mij, ze hebben een aluminium plaatje in het lichaam dat flikkert in het licht. Het imiteert een aasvisje op een erg natuurlijke wijze. Ook zijn ze goedkoop in vergelijking met andere shads. Nadeel is dat Shakespeare besloten heeft de shads uit het assortiment te halen, waarom is voor mij een raadsel. Ik heb er gelukkig voldoende kunnen inslaan. Hieronder kunt u ze nog bestellen, echter op is op. Geloof mij, op sommige dagen zijn deze shads doorslaggevend!

Devil’s Own Shads zijn bij GoedkoperVissen.nl te bestellen.

Devil's Own shadsDevil's Own shads


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Tim (1988) is de beheerder van hengelsport weblog Vissenmetkunstaas.nl en vist voornamelijk op snoek, snoekbaars, zeebaars, kabeljauw en karper. Tim is te volgen op Twitter als @timbeeren.


Reageer op "Uit de oude doos: dagje snoekbaarzen"