Ecogear Power Shads absolute topshads!

Ecogear Power Shads

Ecogear Power Shads absolute topshads!

Omdat ik al heel lang voornamelijk met shads op snoekbaars en zeebaars vis kan ik vanuit mijn ervaring wel iets zinnigs zeggen over bepaalde shads. De Power Shad van het merk Ecogear kwam ik een paar jaar geleden tegen op een hengelsportbeurs. Hij viel op door zijn vorm, een worm-achtig lijf met een driehoekig staartje met een platte verbinding. Dit laatste kende ik van de beroemde delta-eels wat waanzinnig goede vangers zijn, vermoedelijk door hun staartconstructie.

Wat mij het eerst opviel aan deze shads toen ik er mee ben gaan vissen was de vibratie die ze veroorzaken! Als je je materiaal goed voor elkaar hebt kun je in je hand waarmee je je hengel vast hebt de trillingen van de shad goed voelen, vooral als er weinig wind staat. Uiteraard moet je dan wel met dunne dyneema vissen en een hele gevoelige hengel hebben. Zelf vis ik met een Antares 270 mh 15-40gr. Dit lijkt qua werpgewicht een te zware hengel voor het vissen met loodkopjes van 3-14 gram maar mijn ervaring is dat als je met shads vist beter een iets zwaardere (lees strakkere) hengel kan hebben dan een hengel met het juiste werpgewicht. Hiermee voel je veel beter waar je shad is en als hij vuil pakt merk je dat ook meteen. Daarnaast kan je wat feller vissen als dat nodig is, snelle korte rukjes geven. Dit wil nog wel eens het verschil maken tussen vangen en niet vangen, vooral met zeebaarzen!

Maak niet de fout zoals velen door de shad met een te zwaar loodkopje te vissen. Het is echt ongelooflijk om te zien en te voelen wat het juiste loodgewicht doet met een shad. Probeer het maar eens in helder water met een willekeurige shad van 8cm. Eerst met een loodkopje van 10-15 gram en daarna met een 3-5 grams kopje! Uiteraard moet je wel rekening houden met wind, stroming en waterdiepte maar probeer altijd zo licht mogelijk te vissen!

Ik dwaal af, verder over de Ecogear Power Shad. De eerste keer dat ik ging vissen met deze shad ving ik direct goed zeebaars. De vorm heeft meer weg van een zandspiering dan bijvoorbeeld de Culprit shads waarmee veel mensen op zeebaars vissen, wat naar mijn menig een groot voordeel is omdat zandspiering, naast kleine krab, het favoriete voedsel is van de baars. Ook heeft zijn vorm minder last van stroming waardoor je lichter en dus gevoeliger kunt vissen.

De Ecogear Power Shad is in heel veel kleuren te verkrijgen waardoor hij in alle omstandigheden te gebruiken is. Pearl, natural, felle kleuren, met glitters, en glow. De shad komt uit Japan en daar zijn ze echt wel een stukje verder dan wij in Europa qua kunstaasvisserij. Dit zie je ook weer aan deze shad die ze zowel geur- als smaakstoffen hebben meegegeven. Misschien wel de belangrijkste ontwikkeling die goede shads doorgemaakt hebben de laatste jaren.

Ik heb er in ieder geval mee gevangen terwijl andere topshads (Culprit, Bass Assassin, Lunker City weinig tot niets opleverden en zonder het te kunnen bewijzen zet ik al mijn geld er op dat toen de oorzaak de geur- en smaakstoffen waren. Een kennis van mij heeft met deze shad vorig najaar en winter echt het verschil gemaakt op het Noordzeekanaal. Snoekbaars en (zoetwater)baars knallen dus ook vol op de Power Shad!

Dressuurdoorbrekend misschien wel, ik ga het komende tijd flink testen op zoetwater. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn testresultaten, hou deze blog in de gaten!

De Ecogear Power Shads zijn bij Ahoy te bestellen.


Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.

Over

Sinds Joël in Haarlem woont is hij verslaafd geraakt aan het zee(baars)vissen. Vissen doet hij al meer dan 25 jaar, op zeebaars, kabeljauw, karper, snoek(baars), roofblei en met de feederhengel.


Reageer op "Ecogear Power Shads absolute topshads!"